Bevertning

Egen rødvin fra Chateau de Haux

Egen rødvin fra Chateau de Haux

herland024

Dekket spisebord med egen rødvin.

IMG_0574

Elgkjøttet bæres inn etter mørning på stabburet

Kjøttet ferdig mørnet?

Kjøttet ferdig mørnet?

Sopp auk

Sopp auk

Naturen er vårt viktigste spiskammer, elg, rådyr, laks, gule kantareller, trakt kantareller, epler fra egen hage ogIMG_0327Hjembakt brød.

Oppskrift på brødet:
250 gr. solsikkefrø
250 gr. linfrø
2 kg hvetemel
1,5 liter vann
50 gr gjær
3 ts salt

Bland alt det tørre, tilsett vann, la det gjære ca 2 timer, fordeles i 3 brødformer, settes i kald ovn, stekes i 1 time og 15 min på 200 grader

Oppskrift på epledessert:
6 epler/ eplemost
4 egg
100 gr smør
1,5 kopp sukker ca 200 gr.
100 gr mandler

Smør og sukker røres hvitt
Eggeplommene haes i en av gangen
Arbeides godt inn
Malte mandler tilsettes
og til slutt de stivpiskete hvittene.
Dekk en ildfast form med eplemost
Hell røren over eplemosten.

Stekes i 200 grader i 30 min

 

Oppskrift på reker i majones og Crème fraiche

En boks med «pillede reker i lake» , stor boks, den billigste

1 boks med crème fraiche

2 dl majones

1 glass med løyrom

2 fedd med hvitløk

2 ss med sitronsaft

1,5 dl med klippet gressløk.

Sil av laken på rekene

Bland sammen øvrige ingredienser

 

Oppskrift på laks på rugbrød

200 gr dansk rugbrød, 50 gr smeltet smør.

200 gr røkelaks

5 hardkokte egg

1 glass med løyrom

1 boks med crème fraiche

1 dl gressløk

pepper

Brødet kjøres i hurtigmikseren, og smøret smeltes og blandes med brødet.

Dette trykkes ned i bunnen på en rund springform

Øvrige ingredienser unntagen løyrom kjøres sammen i hurtigmikseren. Kan også sette til litt sitron saft.  det setter en spiss på smaken.

Spre massen utover brødet. Legg så løyrom utover på toppen.  Bruk gjerne en gaffel og lag litt mønster.

Retten kan lages dagen før.

 

 

 

 

Reklamer

3 thoughts on “Bevertning

  1. Hei Ole-Bjoern Kan du ringe meg tilbake ( tel nr: 00491716506698 ) — jeg er for tiden i Skien ! Hilsen Michael

  2. Hei, vi skal ha et arrangement en helg i august 2016 for ca 50 personer. Vi leter etter et godt sted for lunsj på lørdagen. Tar dere i mot så stor gruppe?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s