Naturen er vårt viktigste spiskammer, elg, rådyr, laks, gule kantareller, trakt kantareller, epler fra egen hage ogHjembakt brød.
Oppskrift på brødet:
250 gr. solsikkefrø
250 gr. linfrø
2 kg hvetemel
1,5 liter vann
50 gr gjær
3 ts salt
Bland alt det tørre, tilsett vann, la det gjære ca 2 timer, fordeles i 3 brødformer, settes i kald ovn, stekes i 1 time og 15 min på 200 grader
Oppskrift på epledessert:
6 epler/ eplemost
4 egg
100 gr smør
1,5 kopp sukker ca 200 gr.
100 gr mandler
Smør og sukker røres hvitt
Eggeplommene haes i en av gangen
Arbeides godt inn
Malte mandler tilsettes
og til slutt de stivpiskete hvittene.
Dekk en ildfast form med eplemost
Hell røren over eplemosten.
Stekes i 200 grader i 30 min
Oppskrift på reker i majones og Crème fraiche
En boks med «pillede reker i lake» , stor boks, den billigste
1 boks med crème fraiche
2 dl majones
1 glass med løyrom
2 fedd med hvitløk
2 ss med sitronsaft
1,5 dl med klippet gressløk.
Sil av laken på rekene
Bland sammen øvrige ingredienser
Oppskrift på laks på rugbrød
200 gr dansk rugbrød, 50 gr smeltet smør.
200 gr røkelaks
5 hardkokte egg
1 glass med løyrom
1 boks med crème fraiche
1 dl gressløk
pepper
Brødet kjøres i hurtigmikseren, og smøret smeltes og blandes med brødet.
Dette trykkes ned i bunnen på en rund springform
Øvrige ingredienser unntagen løyrom kjøres sammen i hurtigmikseren. Kan også sette til litt sitron saft. det setter en spiss på smaken.
Spre massen utover brødet. Legg så løyrom utover på toppen. Bruk gjerne en gaffel og lag litt mønster.
Retten kan lages dagen før.
Hei Ole-Bjoern Kan du ringe meg tilbake ( tel nr: 00491716506698 ) — jeg er for tiden i Skien ! Hilsen Michael
Hei, vi skal ha et arrangement en helg i august 2016 for ca 50 personer. Vi leter etter et godt sted for lunsj på lørdagen. Tar dere i mot så stor gruppe?
Hei
Vi har ikke plass til 50 personer, dessverre.
Hilsen Tine Møller